Zoo Dvorec se účastnila Kaplického ušáka

Jihočeši určitě postřehli, že v pátek 16.9. a v sobotu 17.9. probíhala tradiční akce Kaplický ušák, na kterém nechyběla ani Zoo Dvorec.


Zoo Dvorec se účastnila Kaplického ušáka
21.9.2022 401x Běžný den

Kaplický ušák je akce, která se již pravidelně opakuje. Pro ty co tuto akci neznají, tak se jedná o chovatelsko-zemědělskou výstavu. Program probíhal v městském parku Kaplice a hlavní organizátoři byli Město Kaplice, KIC Kaplice, Kučera zemědělství a chovatelé Střítež.

Během těchto dvou dnů si na své jistě přišli chovatelé i nechovatelé. Zájemci se mohli přijít podívat na ukázku létání dravců, RC modelů letadel, tanec s koňmi nebo na ukázku výcviku psů. Nechyběla ani soutěž Králičí hop. Během celé výstavy hrála živá hudba. Byla vystavována různá zvířata např. králíci, slepice, krávy a další. Některá z nich byli na prodej a na některých koních se mohli zájemci také povozit.

A co jsme si pro návštěvníky přichystali my? Měli jsme připravený stánek a při jeho návštěvě si zájemci mohli zkusit poznat majitele peříček podle názvu a obrázku, prohlídnout si velikosti vajíček od leskoptví a ibisů nebo si prohlédnout i něco jiného. Za správně odpovědi na otázky dostávaly děti sladkou odměnu. Vystavovali a také jsme prodávali náš nový kalendář pro rok 2023, který byl celý v režii návštěvníků. Jsou v něm totiž pouze vítězné fotky z druhého ročníku naší fotosoutěže.

I přes mírnou nepřízeň počasí se výstava vyvedla a pokud nám to situace dovolí, tak se budeme těšit zase za rok!