Ježíšek ze zoo naděloval v Nazaretu

Se střediskem husitské diakonie Nazaret v Borovanech spolupracujeme dlouhé roky. Letos poprvé jsme se rozhodli nadělit dárečky pod stromeček klientům pracujícím v tomto středisku.


Ježíšek ze zoo naděloval v Nazaretu
18.12.2020 1244x Běžný den

Ježíšek ze zoo naděloval v Nazaretu

Ke klientům a zaměstnancům husitské diakonie máme velmi blízko. Minimálně jednou do roka vítáme jejich návštěvu v zoologické zahradě. Na našich akcích se objevují šikovní zaměstnanci s dílničkami pro děti a se stánkem s originálními výrobky.

Koronavirová opatření jim také velmi omezila možnosti trhů a získání prostředků z prodeje keramických výrobků. Proto, když jsme se dozvěděli o vyhlášení výzvy Vánoční strom s uveřejněním potřebných věcí pro klienty a zaměstnance, neváhali jsme ani chvilku.

V letošním roce zažíváme obrovský zájem lidí zvenčí. Pocit zájmu a přijímání darů často doprovází silné emoce. A tak není divu, že jsme sami měli potřebu obdarovat a udělat hezké Vánoce lidem s handikapem. Do Nazaretu pod vánoční stromek tak zamířily kalendáře, vstupenky, vratné kelímky a další potřebné věci.

V diakonii je strikně dodržováno protiepidemiologické nařízení a tak byla velká škoda nevidět rozzářené úsměvy z darovaných věcí.

Tato doba nás učí dělat věci s hlubším smyslem. Abychom ještě více podpořili středisko zabývající se keramickou výrobou, zadali jsme požadavek na originální misky s motivy zvířat, které obdrží naši zaměstnanci pod stromeček.

V jejich novém ateliéru vládne velmi příjemná atmosféra a vybere si zde každý. Doporučujeme návštěvu až budete třeba na cestě do zoo.