Stíny v džungli

Světový den tygrů jsme oslavili s fotografem Vladimírem Čechem a velkým množství malovaných tygrů.


Stíny v džungli
28.7.2023 527x Akce

I akce netradičně pořádaná ve čtvrtek přilákala zájemce. Po vlně veder přišlo ochlazení- ideální čas na návštěvu zoo.

Od ranních hodin si mohly děti v tvořivém koutku vytvořit svého tygra, kterého si odnášely domu. Vetší děti vyráběly tygří masky na obličej. Menší děti volily spíše menší tygří zápichy. Omalovánky, které byli připraveny také pro děti, zaujali spíše rodiče, kteří čekali na své ratolesti. 

Po zoo se na volno procházela zvířátka. Nebyla to ale skutečná zvířata. Byly to děti, které navštívily malování na obličej ve velkém srubu u dětského hřiště. O malování byl velký zájem a tak si děti krátily dlouho chvíli zmrzlinou z nového stánku s chlazenými nápoji a zmrzlinou u dětského hřiště.

Od 15:00 probíhala cestovatelská beseda "Pruhovaná Indie". Fotograf Vladimír Čech přiblížil, jak jeho cesty za zvířaty vypadají. Hlavním cílem jeho cest jsou divoká zvířata a v tomto případě je to tygr indický. 

Návštěvníci odcházeli s úsměvem na tváři a proto věříme, že si to užili a třeba se i něco nového dozvěděli.


Ilustrační fotografie k článku Tygr indický

Tygr indický

Tento druh tygra je nejhojnějším žijícím poddruhem. Setkat se sním můžeme hlavně v Indii, Bangladéši, Nepálu, Tibetu, Bhútánu. Stejně jako ostatní druhy je chráněn a jeho populace ve světe klesají.

Ilustrační fotografie k článku Mezinárodní den tygrů - 29.7.2018

Mezinárodní den tygrů - 29.7.2018

Kočkovitá šelma s nádherným kožichem, vysokou inteligencí, elegancí a samotářským životem. Tak bychom mohli krátce specifikovat zvíře na samém vrcholu potravního řetězce. Přes to všechno je to jeden z nejohroženějších tvorů na planetě. Proč se tomu tak děje? Kolik ...

Ilustrační fotografie k článku Kde se kočky mají

Kde se kočky mají

Zoo Dvorec patří k mladším zoologickým zahradám u nás, a ačkoliv je rozlohou neveliká, v mnohém má primát. Připomeňme alespoň počet kočkovitých šelem, který se pohybuje kolem dvou desítek, a největší expozici kober.

Ilustrační fotografie k článku Vánoce v zoo

Vánoce v zoo

Den očekávání, radosti a překvapení. Na Ježíška se těší každý i zvířata v zoo.

Ilustrační fotografie k článku Stíny v džungli

Stíny v džungli

Světový den tygrů jsme oslavili s fotografem Vladimírem Čechem a velkým množství malovaných tygrů.