Vánoce v zoo

Den očekávání, radosti a překvapení. Na Ježíška se těší každý i zvířata v zoo.


Vánoce v zoo
Ambrožová Jana 25.12.2019 3133x Akce

Od samého rána probíhala v zoo příprava na předání dárků všem zvířatům. Na nikoho se nesmělo zapomenout.

Krmné dávky běžného dne byly s velkou opatrností navýšeny o pamlsky, které nejsou pravidelnou součástí potravy. V tomto případě se musí postupovat velmi s citem, aby nedošlo ke zdravotním komplikacím následkem překrmení. 

V reálu to vypadalo asi tak, že papoušci dostali více druhů ořechů, ovoce a piškoty, drápkaté opičky zase více hmyzu a rozinky, masožravci se radovali z hovězího masa, ptáci z více ryb,...

Některá zvířata u kterých probíhá komentované krmení byla obdarována i dárky v podobě míčů, dobrot ukrytých do krabic, tak aby si je musela sama najít nebo rozbalit. Bílým tygrům byla instalována hračka z hasičských hadic. Ze stejného materiálu byla vytvořena opičí dráha u paviánů.

Po letech chovu mají ošetřovatelé již jasno, které zvíře se bude z rozbalování dárků těšit a co je nejvíc zaujme. Trefili se i tentokrát. Největší radost měl šimpanz Bongo, paviáni, medvědice Airina a pozadu nezůstala ani lvice Nina a její dcera Shina. Obě milují míče a hraní s nimi vyhrálo nad samotnou potravou. Na závěr jěště předat míč hrochovi Buborkovi a můžeme se těšit na další Vánoce.

Výjimečně přálo počasí a sluníčko vylákalo návštěvníky do přírody, aby si zkrátili čekání na Ježíška. Řada jich přineslo pamlsky oříšky, piškoty, ovoce, pečivo, zeleninu,.../ a za to jim velmi děkujeme. Děti i rodiče se zapojily do poznávacího kvízu po zoo a hledaly odpovědi na 13 otázek. Svůj úkol plnily zodpověďně a každé dítko si odneslo krásný dárek. Rozdali jsme na 140 dárkových balíčků výměnou za snahu a účast v poznávacím kvízu.

Poprvé jsme také mohli vypustit do venkovní expozice rodinu gibonů s tři dny starým přírůstkem. 

Děkujeme všem za návštěvu, podporu a hlavně za úžasnou atmosféru. 

 


Ilustrační fotografie k článku Bongo vypráví

Bongo vypráví

Bongo , šimpanz žijící v zoologické zahradě ve Dvorci u Borovan Vám bude vyprávět co mu jeho ošetřovatel povídal o tom co se dělo než do této zoo přišel.

Ilustrační fotografie k článku Vánoce v zoo

Vánoce v zoo

Den očekávání, radosti a překvapení. Na Ježíška se těší každý i zvířata v zoo.

Ilustrační fotografie k článku Sedm let se šimpanzem Bongem

Sedm let se šimpanzem Bongem

V neděli 15.9. proběhla akce na podporu výstavby nové expozice pro šimpanze.

Ilustrační fotografie k článku Šimpanzí den

Šimpanzí den

13. září jsme si připomněli 8 let života šimpanze Bonga v naší přítomnosti.

Ilustrační fotografie k článku Šimpanz Bongo v novém

Šimpanz Bongo v novém

Povedlo se, Bongo si užívá nové expozice, která nese jeho jméno.