První návštěvnický den v roce 2021

Pondělí 12. dubna je prvním letošním dnem, kdy mohou lidé navštívit zoologické zahrady. Povoleny jsou pouze venkovní prostory a pětinová kapacita areálu.


První návštěvnický den v roce 2021
12.4.2021 1116x Běžný den

První návštěvnický den v roce 2021

Do zoo již od 9:00, kdy byla otevřena pokladna, přichází natěšení návštěvníci. První návštěvníky jsme přivítali s otevřenou náručí a zástupci zoo jim předali dárkovou tašku. Lidé přicházejí průběžně po skupinkách a jsou velmi příjemní a vděční. Rodiny s dětmi a dospělí si užívají procházku po zoo.
Stejně tak si jejich přítomnosti užívají zvířata. Po dlouhých měsících uzavření zoo z důvodu zamezení nákazy Covid - 19 si odvykla na rušný pohyb v blízkosti svých expozic.
Vždyť zoo byla uzavřena od 9. října s krátkou prosincovou pauzou až doposud.
Ztráty na příjmech ze vstupného a vzdělávacích programů dosahují jenom za letošní rok milion korun. Nad vodou nás držela adopce zvířat, příspěvky a prodej on-line vstupenek. Za tuto vlnu solidarity jsme obrovsky vděčni.
Na otevření se zoologická zahrada připravovala vlastně neustále. Probíhaly drobné opravy a rekonstrukce, úklid zoo, vysazování rostlin a příprava na jarní vypouštění zvířat do venkovních expozic, do kterých budou zvířata vpuštěna pravděpodobně již o víkendu.
Přesto je co vidět. Máme řadu zvířat, kterým navazuje vnitřní prostor na vnější a mohou tak sama zvolit kde se chtějí pohybovat. Ptáky, drápkaté opičky, fenky nebo krokodýly uvidí návštěvníci přes skleněné výlohy.
Nezapomněli jsme na děti, pro které je připraveno hřiště a houpadla. Ve výběhu koziček je potěší několik letošních dovádějících mláďat.
V příštích dnech se mohou lidé těšit na nový druh afrických primátů, změny v expozicích a nový dětský koutek.
Zoologická zahrada začíná zase ožívat a navrací se zpět do běžného života.