Hurá prázdniny, hurá do Zoo Dvorec

Na co se můžete u nás těšit o prázdninách? Je toho opravdu hodně....


Hurá prázdniny, hurá do Zoo Dvorec
30.6.2023 534x Běžný den

Prázdninový program

Musíme říct, že program letních prázdnin je nabitý akcemi. V červenci již tradičně začínáme s Hrošími narozeninami, které se uskuteční 8. července. Hroch Buborék totiž dosáhne věku 15 let a to je již čas na vystavení občanského hrošího průkazu. Hned další neděli (16. července) se pověnujeme plazům a představíme Tajuplný svět hadů . V pavilonu Venomous budou k vidění letošní odchovaná mláďata, návštěvníci se s průvodcem vydají do světa jedovatých plazů a pro děti bude připraven workshop a doprovodný program. Akce Stíny v džungli proběhne 29. července a bude věnována tygrům. Vzhledem k tomu, že jsme posledními chovateli bílých tygrů bude program směrován právě na problematiku chovu těchto kočkovitých šelem.

 

Hurá prázdniny, hurá do Zoo Dvorec

V srpnu se těšíme na Africkou kulturu s trhy. 6. srpna za námi opět přijedou přátelé ze skupiny Uganda Dancers Band, aby nám předvedli tance, zpěv a Afriky. Součástí programu budou trhy s občerstvením, suvenýry, látkami, plátny a jiných předmětů dovezených z afrických zemí.

26. srpna se uskuteční akce World Wild Dog Day (Světový den divokých psů) a protože Zoo Dvorec chová nejohroženější šelmu Afriky považujeme za velmi důležité přiblížit návštěvníkům tuto problematiku. Součástí akce bude program pro rodiny, komentovaná krmení a soutěže.

Hurá prázdniny, hurá do Zoo Dvorec

Pokud nestihnete některou z našich akcí, můžete se do zoo vydat kdykoliv jindy. Od začátku roku jsme přivítali řadu mláďat, která určitě stojí za vidění. Ze šelem můžeme zmínit mláďata servalů, která se narodila na konci května. Téměř současně se narodilo první mládě u lemurů, dvojčata dikobrazů i tamarínů. U afrického skotu se těšíme z telátek skotu watusi, v očekávání je narození dalšího pakoně. Mimina přibývají po celý rok a v expozicích je stále velmi živo.

Hurá prázdniny, hurá do Zoo Dvorec