Groot a jeho příbuzní

Světový den stromů jsme oslavili trochu netradičně. Symbolem dne byla postava z komiksových filmů.


Groot a jeho příbuzní
22.10.2023 388x Akce

Groot a jeho příbuzní

S postavičkou malého Groota se mohli návštěvníci vyfotit a zároveň prožít s jeho příbuznými krásný den v zoo.

Atmosféra sobotního odpoledne se nesla v duchu stromů a k tomu byl také připraven program pro děti. Správnými odpověďmi na zadané úkoly rozmístěné po zoo se děti dopracovaly k vyplnění tajenky. Sladká odměna čekala na každého.

Groot a jeho příbuzní

A proč vlastně slavíme v Zoo Dvorec Světový den stromů?

Odpověď je jednoduchá. Rostliny jsou nedílnou součástí života všeho živého na planetě. Lidé a zvířata nemohou bez stromů, keřů, květin existovat. 

Před více než deseti lety jsme začali připomínat den stromů akcemi, během kterých jsme spolu s návštěvníky vysazovali vše co bylo možné vysadit. Od jehličnantů, tújí, listnatých stromů, keřů až po květiny. Většina těchto rostlin se ujala a dnes společně vytváří zajímavé kompozice a doplňuje celkový pohled na zoo. Pro zvířata zde chovaná je akustickou stěnou, vytváří stín a bariéry mezi návštěvníkem a zvířetem. Pro návštěvníky je prohlídka areálu v každém ročním období potěšením. Některé rostliny zaujmou svou barevností listí, vůní i květy.

Groot a jeho příbuzní

K prožití hezkého dne přispělo slunné počasí a tak o návštěvu kozího výběhu byl také velký zájem. Stejně tak o komentovaná krmení šelem a hrocha.

 

Groot a jeho příbuzní