Přesun zvířat na zimoviště

Krátké dny a nízké teploty znamenají přesun zvířat do vnitřních ubikací.


Přesun zvířat na zimoviště
20.11.2023 438x Běžný den

Některé choulostivější druhy zvířat bylo potřebné přesunout již na začátku podzimu. Želvy ostruhaté a pardálí, které v přírodě žijí v centrální Africe, jsou na nízké teploty nejcitlivější a proto jsou to první druhy, které se přesouvají na zimoviště. Lidé si často myslí, že ukládáme naše želvy k zimnímu spánku (hibernace). To se ale neděje, protože africké druh želv nehibernují.

Jako další přichází na řadu tapír Boris, který obývá Jihoamerickou expozici spolu s marami stepními. Boris už je starší jedinec, který má problémy s klouby. Je potřeba udržovat ho stálé v teplém prostředí.

Hrocha Buborka už také není možné pouštět do venkovní expozice. Stále je ale možné prohlédnout si ho ve vnitřním pavilonu Hippo. Komentovaná krmení hrocha také zůstávají, ale jsou přesunuta na 15:30.

Africké kopytníky jako jsou zebry, pakoně a přímorožce je možné vidět ve vnitřních stájích. Naleznete zde i osiřelou saminičku pakoně, o které jste mohli vidět reportáž na stánkách Jihočeské televize.

Mezi nejtužilejší patří afričtí pelikáni, ibisy a jeřáby. Ti si za příznivých teplot mohou užívat venkovní voliéru i do poloviny listopadu.

Nemusíte se bát, že by byla všechna zvířata přesunuta na zimoviště. Stále jsou druhy, kterým zimní teploty nevadí. Patří mezi ně například lvi, bílí tygři, medvěd, giboni, watusi, velblodi a mnoho dalších. U druhů, které byly přesuty, naleznete informaci, kam byly přesunuty a zda je možné je vidět.

Během chladných dnů se můžete přijít zahřát do Hospůdky u Krokodýla. Rádi Vám nabídneme teplý nápoj nebo domácí polévku na zahřátí.

Těšíme se na Vás v zimní otevírací době víkendy a svátky od 11:00 do 16:00!

Přesun zvířat na zimoviště
Tygr indický bílý