Africká kultura

Do ZOO Dvorec zavírala Afrika se svými rytmy, zpěvy, vůní a chutí.


Africká kultura
7.8.2023 805x Akce

‘‘Akce se koná za každého počasí‘‘ odpovídali organizátoři na otázku, zda se největší událost v ZOO Dvorec uskuteční, i když předpověď ukazovala déšť na celý den. Přátelé z Afriky jako kdyby vyčarovali okolo zoo auru, která velký déšť posunula na další ten. A tak se mohla akce bez problému uskutečnit.

Africká kultura

Během dne mohli návštěvníci vidět celkem tři vystoupení taneční a hudební skupiny Ugandan Dancers Band. Ti, kromě ukázky tanců a zpěvu, přivezli také různé druhy bubnů a dalších hudebních nástrojů. Bubny měly různý tvar a různou velikost, některý byl potažený kůží skotu a jiný zase kůží z varana. To, že hrát na bubny není úplně jednoduché, se mohli zájemci přesvědčit u posledního vystoupení, kdy byl součástí i workshop- škola bubnování.

Africká kultura

V prodejních stáncích bylo možné si zakoupit africké pokrmy, šperky, obrazy, masky, oblečení a další. Nákupem v těchto stáncích byli podpořeny projekty Orutindo (pomoc dětem v Ugandě) a Tengenenge (pomoc dětem v Zimbabwe).

Africká kultura

O tom, kde je možné najít Tengenege a co to vlastně znamená, vyprávěla afrikanistka Marie Imbrová při přednášce ‘‘Zimbabwe a mé děti v Tengenenge‘‘. Založila v Africe školu a pomáhá dětem při studiu. Ne všichni rodiče můžou z finančních důvodů svým dětem zajistit školní docházku a vzdělání.

Africká kultura

Marie a Ivan Imbrovi se stali kmotry servalů stepních narozených 26.5.2023. Ivan Imbr pokřtil samce jménem Mwezi (Měsíc) a samičku pokřtila Marie Imbrová jménem Nyota (Hvězda). Společně jim popřáli do života hodně štěstí a zdraví.

Africká kultura

Výroba náramků probíhala v přední části zoo. Děti i rodiče si mohli vytvořit svůj náramek a odnést si ho jako památku domu. Pro některé děti to byla zkouška trpělivosti, ale i tak se nevzdaly a svůj náramek si vytvořily.

 

Všem návštěvníků moc děkujeme za účast a budeme se na Vás děti zase příští rok!