Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ibis posvátný

Vyskytuje se na území Afriky, na jih od Sahary a v povodí Nilu, v Egyptě byl vyhuben v 19. století.


Biotop

Bažinaté území ve vnitrozemí.

Potrava

Hmyz, ryby, obratlovci, malí savci.

Rozmnožování

Klade 2–3 vejce, na kterých sedí 28–29 dní. Mláďata opouští rodiče  ve 35–40 dnech života.

Chov v Zoo Dvorec

Od roku 2017 hejno složené z již chovných párů a několika mladých jedinců. První odchov již v roce 2017.


 


Zařazen na seznam ohrožených druhů v Červené knize IUCN.


http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-3.RLTS.T22697510A93617657.en


Adoptivní rodič

Anonymní dárce
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádBrodiví (Gressores)
Umístění v ZOOVýběh pro lemury, ibisy, pelikány
Ilustrační fotografie k článku Obnova zimoviště pro ptáky po požáru

Obnova zimoviště pro ptáky po požáru

Rok od požáru zimoviště ptáků a savanových prasat. Dnes uplynul rok od tragické události v zoo. V ranních hodinách 4. 2. 2017 vznikl v zimní ubikaci ptáků a prasat požár, který byl způsoben poruchou na elektrickém topení.

Ilustrační fotografie k článku Mláďata roku 2017

Mláďata roku 2017

V tomto roce oslavila zoologická zahrada významné jubileum 10 let existence. Byl to rok plný nečekaných událostí a nezačal úplně podle našich představ a plánů. Postupně se vše otočilo k dobrému a zvířata se začala odvděčovat krásnými přírůstky. Rozmnožující se zvíře ...

Ilustrační fotografie k článku Ibis posvátný

Ibis posvátný

V naši zoo máme 4 páry ibisů posvátných. Dva z nich už mají hnízda s vejci nebo mláďaty.