Podpořte nové zázemí pro Bonga

Bongo je šimpanz učenlivý, který žije v ZOO Dvorec již sedmým rokem. Všichni naši návštěvníci ho velmi dobře znají.


Podpořte nové zázemí pro Bonga
Jana Ambrožová 11.9.2019 4176x Borovanský zpravodaj

Expozice, kterou doposud obývá, však neodpovídá standardům moderních zoo, a je s tímto prostorem počítáno k chovu jiných zvířat.

Nové zázemí vznikne na místě stávajícího a již dosluhujícího výběhu pro lvy pustinné, které je už opravdu posledním pozůstatkem doby našich začátků.

Celková rozloha venkovního prostoru je plánována na 320 m2. Vnitřní ubikace by měla splňovat podmínky pro chov 2 a více zvířat a v případě seznamování nebo neshod s několika ložnicemi. Nebude chybět manipulační ulička ošetřovatelů a přípravna krmiv.

Nový prostor pro takto ohrožený druh dokáže zajistit kvalitnější život zvířat a zároveň zvednout prestiž nejenom zoo, ale přilákat tak další turisty do oblasti Borovan a okolí.

Veškeré stavby, rekonstrukce, opravy a celý provoz zoo financujeme ze svých zdrojů – vstupné, adoptivní rodiče, patroni, drobní sponzoři. Vítáme tak jakoukoliv pomoc a podporu.

Jak můžete pomoci vy? Možností je několik. Jednou z nich je např. navštívit zoo Dvorec, zakoupit kalendář ZOO Dvorec 2019 a NP východní Afriky, nebo se stát patronem či adoptivním rodičem Bonga nebo i jiného zvířete.

Za všechny způsoby pomoci a podpory budeme velice vděčni a předem za ni děkujeme.

Více na www.zoodvorec.cz

Vaše ZOO Dvorec