Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Želva pralesní

Suchozemské želva vyskytující se v Amazonii. Domorodci ji nazývají morrocoy, woyamou nebo wayamo. Jedná se o třetí největší pevninskou a celkově o pátou největší želvu na světě.


Biotop

Bažinaté oblasti subtropického a tropického deštného pralesa.

Potrava

Ovoce, trávy, menší obratlovci a savci.

Rozmnožování

Inkubace vajec 150 dní, počet vajec od samice 3 - 8.

Délka života

Až 50 let.

Velikost

Váha od 10 do 15 kilogramů. Velikost - samci 40 cm, samice 60 - 75 cm.


Adoptivní rodič

Jan a Jana Zahradníkovi
Zuzana Rosová
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
TřídaPlazi (Reptilia)
ŘádŽelvy (Testudines)
Umístění v ZOOVýběh pro zvířata amerického kontinentu.