Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Šakal čabrakový

Šakal čabrakový je psovitá šelma.


Biotop

Potravní areál sahá od městských předměstí až do pouští jižní Afriky.

Potrava

Šakal je všežravec, živí se hlavně mršinami, hmyzem nebo, pokud rodí větší zvířata, může si pochutnat na čerstvě vyšlé placentě. Pokud loví větší zvířata, nikdy ne sám. S partnerem nebo ve smečce je schopen ulovit například antilopu. Jinak se rád přiživí na kořisti velkých predátorů.

Rozmnožování

Mláďata se rodí 4–6, ale může být i víc. O nově narozená mláďata se starají oba rodiče a dokonce i odrostlí potomci z předešlých vrhů.

Délka života

Dožívá se 12 - 15 let.

Velikost

Délka až 45 - 90cm, hmotnost 6 - 12 kg.


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

Simona Vonášková
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádŠelmy (Carnivora)
Umístění v ZOOVýběh pro šakaly