Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Kakadu bílý

Kakadu bílý je velký papoušek z čeledi kakaduovitých.


Biotop

Žije v tropických pralesích s bujnou vegetací a s vysokými srážkami do nadmořské výšky 600 m n. m.

Potrava

Strava je rostlinná, ovoce, semena a plody, nepohrdne však také hmyzem.

Rozmnožování

Samice snáší 2-3 vejce, na kterých sedí 27-28 dní. Mláďata vylétají přibližně 80. den.

Velikost

Délka  těla až 50 cm.

Chov v Zoo Dvorec

Samec Ralf, původně žil v rodině odkud se musel přestěhovat k nám, z důvodu alergie na jeho jemné peří.


Zařazen na seznam ohrožených druhů v Červené knize IUCN.


http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2017-3.RLTS.T22684789A116968096.en


Adoptivní rodič

Ludmila Macků
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Zdeňka Jůzová
Magdalena Emma Hrůzová
Chci být patron
TřídaPtáci (Aves)
ŘádPapoušci (Psittaciformes)
Umístění v ZOOVoliéry pro papoušky