Česko-africká stopa UNESCO

Zoo Dvorec byla zařazena mezi osobnosti a organizace, které zanechaly významným způsobem stopu ve Východní Africe.


22.5.2024 446x Novinky
Česko-africká stopa UNESCO

Zoologická zahrada Dvorec byla přizvána do projektu na téma Češi a jejich propojení s východní Afrikou, který vyhlásilo UNESCO pro rok 2024. Velmi si vážíme zařazení mezi osobnosti a instituce, které se zasadily o udržení africké přírody, kultury a vědy na africkém kontinentu.

Česko-africká stopa UNESCO

V pořadí již 11. ročník celoročního, celostátního i mezinárodního projektu, který každý rok propaguje čtyři země či oblasti. Podstatou projektu je pro každou zemi či oblast instalace dvou putovních panelových výstav - UNESCO (panely všech národních položek zapsaných na světové seznamy UNESCO) a Česká stopa (portréty nejvýznamnějších osobností a institucí historie i současnosti vzájemných vztahů i národních kořenů). Výstavy doplní doprovodné akce menšin, cizinců, krajanů a odborníků. Projekt se představí v 25-30 českých městech. Projekt v letošním roce získal i významné záštity – osobní záštitu premiéra Vlády ČR pana Petra Fialy, Ministerstva kultury ČR, Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže ČR, některých velvyslanectví, ale záštitu hejtmanů vybraných krajů.

Slavnostní zahájení proběhlo 9. května 2024 od 17.00 v kostele sv. Kajetána v Praze, kterého jsme se zúčastnili a měli jsme příležitost představit Zoologickou zahradu Dvorec významným zástupcům UNESCO.

 

Zisková zpráva ZDE:

Kostel sv. Kajetána bude hostit unikátní výstavu UNESCO zaměřenou na východní Afriku - Arcidiecézní charita Praha

Slavnostní zahájení výstavy v areálu Zoologické zahrady Dvorec za účasti zástupců organizace UNESCO proběhne 8.6. 2024.

Na tuto ojedinělou událost Vás srdečně zveme.

Česko-africká stopa UNESCO
Česko-africká stopa UNESCO