Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Želva ostruhatá

Je třetí největší suchozemská želva obývající subsaharské oblasti Afriky.


Biotop

Savany a suché stepi a polopouště od Senegalu, Mali a Mauritánie na západě až po Etiopii a Eritreu na východě.

Potrava

Potrava je rostlinná, různé druhy travin a rostlin, plody a ovoce.

Rozmnožování

Vejce se líhnou po 90 až 120 dnech.

Délka života

50 a více let.

Velikost

Samci dorůstají délky 60–90 cm a váhy 45–91 kg, samice 50–70 cm a váhy 25–40 kg.

Chov v Zoo Dvorec

Chov započal 1 dospělým samcem a v roce 2018 se skupina rozrostla na 9 zvířat různého pohlaví a stáří.


Zařazen na seznam ohrožených zvířat v Červené knize IUCN 


https://www.iucnredlist.org/species/163423/5605057


Adoptivní rodič

Zuzana Rosová
Natálka Vlasová
Děti z MŠ Tavírna, Český Krumlov
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Anna Fialová
Chci být patron
TřídaPlazi (Reptilia)
ŘádŽelvy (Testudines)
Umístění v ZOOPŘIPRAVUJEME