Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Velbloud dvouhrbý

Velbloud dvouhrbý známý také jako drabař je velký sudokopytník. Divoká forma velblouda dvouhrbého je zařazena na osmé místo v žebříčku ohroženosti.


Biotop

Nehostinné stepi a polopouště v nadmořské výšce 1500 až 2000 m n. m. ve střední Asii, konkrétně v Číně a Mongolsku.

Potrava

Jakékoliv rostliny včetně trávy, listy stromů a keřů a drobných bylin i trnité keře rostoucí v suchých oblastech. Dokáže pít slanou vodu.

Rozmnožování

Po 370 až 440 dnech březosti rodí samice jediné mládě.

Délka života

20 - 40 let , výjimečně až 50 let.

Velikost

Měří na délku 220 - 350 cm, na výšku v kohoutku 190 - 230 cm. Jeho hmotnost se pohybuje nejčastěji od 450 do 650 kg.


Adoptivní rodič

Toto zvíře zatím nemá adoptivního rodiče, buďte první!Chci být adoptivní rodič

Patroni

MUDr. Milada Hálková, Sárinka Skládalová
Kačenka Honerová
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádSudokopytníci (Artiodactyla)
Umístění v ZOOVýběh pro domácí zvířata
Ilustrační fotografie k článku Jaro je v plném proudu.

Jaro je v plném proudu.

Narození mláďat přirozeně patří do jarních měsíců. A tak ani nás neminuly tyto krásné události.

Ilustrační fotografie k článku Křtiny malé velbloudice

Křtiny malé velbloudice

Na konci dubna na nás vykoukla krásná bílá nohatá velbloudí slečna. Narodila se jako posel dobrých zpráv a obrátila vše k dobrému. Kdo? No přece naše velbloudí slečna.