Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Pes hyenový

Psovitá šelma s nápadným zbarvením, vyskutující se převážně v subsaharské Africe. Žije ve smečkách kde vládne složitá hierarchie. Jedná se úspěšné lovce, kteří jsou schopni ve smečce ulovit několikanásobně větší kořist, než jsou sami.


Biotop

Savany, polopouště.

Potrava

Od malých savců až po antilopy, zebry, pakoně, prasata bradavičnatá. Troufnou si i na buvola. Svoji kořist v podstatě uštvou.

Rozmnožování

Březost trvá 69 - 73 dní. Mláďata se rodí slepá v početných vrzích 10 - 14 štěňat.

Velikost

Váha od 18 kg až po 30 kg. Délka těla 80 - 110 cm.

Chov v Zoo Dvorec

V srpnu (25.8.2019) bylo dovezeno trio (2,1), které pochází z faremního chovu v Jižní Africe.


Adoptivní rodič

Rodina Parůžkova z Teplic
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Pavlína a Jaromír Duškovi
PREDATORS CZ/SK
Markula Krátká
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádŠelmy (Carnivora)
Umístění v ZOOLycaon pictus
Ilustrační fotografie k článku Křtiny psů hyenových

Křtiny psů hyenových

V neděli 23. 8. 2020 zavítaly do zoo filmové postavy z kultovního snímku Predátor. Skupina Predátors CZ/SK tak pokřtila opravdové predátory originálními africkými jmény.