Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Pásovec štětinatý

Pásovec štětinatý patří mezi nejpočetnější a největší pásovce v Jižní Americe.


Biotop

Travnaté pláně, lesy, savany a oblast zemědělských polí.

Potrava

Drobní bezobratlovci i obratlovci, larvy brouků a částečně i rostlinnou potravou. Často se podhrabávají pod mršiny, kde nachází velké larvy.

Rozmnožování

Březost trvá 65–75 dní, samice rodí obvykle dvě mláďata.

Délka života

20 až 30 let.

Velikost

Délka těla 30 až 40 cm, ocas je dlouhý 20–25 cm. Dospělí jedinci váží až 3 kg. 

Chov v Zoo Dvorec

Od květa 2017.


Adoptivní rodič

Mgr. Jiří Pokorný
Martin a Monika Pajmovi
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Toto zvíře zatím nemá patrona, buďte první!Chci být patron
Třída ()
Řád ()
Umístění v ZOOPavilon pro drápkaté opičky
Ilustrační fotografie k článku Pásovec štětinatý

Pásovec štětinatý

Naši pásovci Cyril a Matylda obývají pavilon drápkatých opiček. Společnost jim dělají kosmani.