Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Nosál červený

Nosál červený je medvídkovitá šelma s dobře vyvinutým nosem, který je schopen otáčet o 45°.


Biotop

Žije v listnatých a smíšených lesích a v oblastech deštných pralesů.

Potrava

Všežravec, živí se plody, ovocem, hlízami, půdními živočichy, hlodavci a ptačími vejci a mláďaty.

Rozmnožování

Samice je březí 77 dní a rodí v průměru 1 - 7 mláďat. Zpočátku jsou v hnízdě na stromě nebo v dutině, matka je kojí asi měsíc.

Délka života

Dožívá se 15 - 18 let.

Velikost

Délka těla je 35 – 69 cm, délka ocasu je 32 – 68 cm, výška v kohoutku je 27 – 30 cm a hmotnost je 3 – 7,7 kg.

Chov v Zoo Dvorec

Chováme dvě samice.


Zařazen na seznam Červené knihy ohrožených druhů UICN.


 http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-1.RLTS.T41684A45216227.en


Adoptivní rodič

Michal Hackl a Tereza Vondráková
MUDr. Marie Nosková
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Pavlína Jabůrková
Ondra, Verča a Martin Sušírovi
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádŠelmy (Carnivora)
Umístění v ZOOVýběh - Nosál červený