Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Mirikina Azarova

Druh noční ploskonosé opice. Obývá pralesní deštné i sušší oblasti Jižní a Střední Ameriky. Vyskytuje se od pobřeží až po horské lesy ve výškách kolem 3200 metrů nad mořem.


Biotop

Deštné pralesy,od pobřeží až po horské lesy ve výškách kolem 3200 metrů nad mořem. 

Potrava

Ovoce, zelenina, plody.

Rozmnožování

Březost 150 - 153 dnů. Rodí jedno mládě.

Délka života

20 let, výjimečně až 25 let.

Chov v Zoo Dvorec

Od srpna 2017.


 


Adoptivní rodič

Slavomír Hermann
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Ivana Jabůrková
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádPrimáti (Primates)
Umístění v ZOOPavilon s jedovatými plazy
Ilustrační fotografie k článku Kuandu a mirikina

Kuandu a mirikina

V pavilonu Venomous nežijí jenom jedovatí plazi. Setkat se zde můžete i se zástupci jihoamerického kontinentu - kuandu a mirikinou. Nevíte kdo to je? Seznamte se.

Ilustrační fotografie k článku Mirikina Azarova má tři roky.

Mirikina Azarova má tři roky.

Kdo to je Mirikina? Kde žije, čím se živí a proč má tak velké oči?