Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Levhart skvrnitý

Levhart skvrnitý je nejrozšířenější velkou kočkovitou šelmou. Elegantní šelma, ketrá bývá často přirovnávána k jaguárovi.


Biotop

Podle poddruhu od lesů, savan až po hory.

Potrava

Kořistí se stává široká škála živočichů od hmyzu a hlodavců přes antilopy a gazely až po regionální druhy turů a jelenů.

Rozmnožování

Doba březosti: 90 - 105 dní, počet mláďat: 1 - 6

Délka života

Až 24 let.

Velikost

Délka těla od 1,1m až po 1,8m , výška v zátylku 50cm až 70cm, hmotnost až 90kg.

Chov v Zoo Dvorec

Samec Flíček a samice Flíčková v zoo od roku 2012.


 


Druh zařazen na seznam ohrožených druhů  Červené knize IUCN.


http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-1.RLTS.T15954A50659089.en


Adoptivní rodič

A. Schmied, s.r.o. Trhové Sviny
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Marcela Slezáková
Zuzana Stanislavová
Ing. Luděk Vojta
Jan a Věra Hejpetrovi
Bc. Eva Codlová
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádŠelmy (Carnivora)
Umístění v ZOOVýběh pro levharty
Ilustrační fotografie k článku Levhart skvrnitý

Levhart skvrnitý

Levhart skrnitý, tajemná kočka Afriky.