Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Kapybara

Největší žijící hlodavec.


Biotop

Okolí řek bohatých na travní porost.

Potrava

Trávy, vodní rostliny, listy stromů a keřů, ovoce a zelenina.

Rozmnožování

Délka březosti 140 – 160 dní, 1 8 mláďat.

Délka života

10 - 12 let

Velikost

Délka 100 - 130 cm, váha 50 - 70 kg.

Chov v Zoo Dvorec

 


 


Zařazen na seznam ohrožených druhů v Červenéknize UICN.


https://www.iucnredlist.org/species/10300/22190005


Adoptivní rodič

Babička Zdenička, T.S. a Honzík Kolář, Pohoří u Kardašova Řečice
Chci být adoptivní rodič

Patroni

Světlana Kypastová
Pražákovi, České Budějovice
Chci být patron
TřídaSavci (Mammalia)
ŘádHlodavci (Rodentia)
Umístění v ZOOVýběh pro zvířata amerického kontinentu.