Zvířata v uzavřené zoo

Zoologické zahrady jsou uzavřené. Čas se v nich přesto nezastavil. Jak se zvířata mají a čím se zabavují? Jak reagují na prázdný areál?


Zvířata v uzavřené zoo
20.11.2020 1484x Běžný den

Zvířata v uzavřené zoo

Listopadový čas je v běžném provozu pro naši zoo měsícem změny otevírací doby. Na změnu si zvířata rychle zvyknou a vnímají sníženou návštěvost pozitivně. V tuto dobu jsou zde stromy a keře zbarvené do krásné podzimní atmosféry.

Po dvou měsících zavřené zoo je situace jiná. Zvířata odpočívají, relaxují a vyhledávají rozptýlení. Okolo svých zvířecích svěřenců se pohybují stále stejní lidé a tak je nutné připravovat odreagování.

Pustili jsme se tak do plánování zásadních změn v podobě expozic, více se věnujeme zabavovacím prvkům. Používáme k tomu přírodní materiály, které máme v dosahu. Kmeny, kameny, šišky, větve, dýně nebo plastové barely, míče a lana, deky, prostěradla, krabice, to vše je nyní hlavním tématem k výrobě hraček.

Zvířata jsou ve výborné kondici díky udržení standardu krmných dávek a kvality krmení. Všechna teplomilná jsou přesunuta do vyhřívaných ubikací. Některá budou moci návštěvníci vidět během zimní prohlídky.

Připravujeme zoo na nadcházející zimní období a věříme, že Vánoce budou veselé a za účasti návštěvníků.