Začátek letní sezóny ztracen

Ve čtvrtek 1. dubna měla být zahájena letní sezóna v zoo. Místo toho řešíme jak udržet provoz a komunikace s návštěvníky probíhá na dálku.


Začátek letní sezóny ztracen
31.3.2021 1249x Běžný den

Začátek letní sezóny ztracen

Zoologická zahrada v tomto roce ještě nepřivítala žádného návštěvníka. Nemohla, areál je z nařízení vlády pro veřejnost uzavřen. Venkovní prostory jsou dostačující pro regulovaný pohyb návštěvníků, počasí víc než přívětivé, zvířata nabuzena na jakýkoliv kontakt s neokoukanou tváří. 

Místo toho, abychom se těšili ze začátku nové sezóny, připravovali velikonoční výzdobu a radovali se z jarních dní společně s návštěvníky, řešíme způsob jak přežít tuto náročnou dobu. S potencionálními návštěvníky komunikujeme přes sociální sítě a telefony. Zvířatům mnohem častěji předkládáme předměty k zabavení, vymýšlíme podněty k činnosti.

Z darů, které přicházejí na pomoc zoo máme obrovskou radost a zároveň cítíme velký závazek vůči těmto osobám, kterým není osud zvířat lhostejný. Daleko větší radost by nám činilo otevřít brány zoo a ukázat zvířata v jejich kráse naživo.

Jarní svátky patřily vždy mezi návštěvnicky nejsilnější měsíce. K těmto ztrátám se přičítají také ztráty z předešlého sice slabšího období a z edukačních programů ve školách. Vyhlídky na školní výlety jsou také již druhým rokem beznadějné a tak jedinou oporou zůstávají příspěvky na podporu chovu zvířat.

Stále nepřestávíme doufat v otevření alespoň venkovních prostor a znovuoživení zahrady v brzké době.

Za podporu finanční, psychickou i mentální DĚKUJEME!

Moc a moc se na Vás těšíme.