Víkend podpory ochranářských projektů

Jak pomoci ohroženým mořským želvám a co je to projekt The Kukang Rescue Program se mohli návštěvníci dozvědět 13.-14.5.2023 v ZOO Dvorec.


Víkend podpory ochranářských projektů
15.5.2023 441x Akce
Víkend podpory ochranářských projektů

Program probíhal ve spolupráci s ochranářskými organizacemi Chráníme mořské želvy a The Kukang Rescue Program. Zástupci těchto organizací si pro návštěvníky připravili prezentace na téma „Mořské želvy a jak je chránit“ a „Outloň váhaný a jiná zvířata Indonésie“. Obě tyto přednášky byly poutavé a hlavně poučné o tom, jak se v exotických zemích chovat a že je důležité nepodporovat nelegální obchod s exotickými zvířaty.

Zájemci si mohli zakoupit suvenýr v jejich prodejním stánku a podpořit je. Ve stánku Kukang byla velmi oblíbená káva z Indonésie „Kukang Coffee“, jejíž pěstování probíhá v souladu s přírodou a výtěžek přispívá místní komunitě.

Víkend podpory ochranářských projektů

O tom, že včelařův rok je rozdělen na sedm období a k práci s včelstvem je potřeba různého nářadí, jste se mohli dozvědět od Včelařského spolku Lišov. Kromě ukázky denních potřeb každého včelaře měli pro děti přichystané také hry.

Sobotní program zpestřilo divadelní představení Námořnická legenda Divadla Divoloď, které nejednoho malého i velkého diváka zvedlo ze židle.

Víkend podpory ochranářských projektů

Sladkou odměnu získávaly děti při kvízu „Jak si zvířata povídají“, kde bylo jejich úkol poznat podle zvuku o jaké zvíře se jedná. Slepici a lva děti poznávaly, málo kdo už ale poznal vousáky červenožluté či surikaty.

Na svůj obličej si mohli zájemci nechat namalovat na obličej nějaké zvířátko ve srubu v zadní části zoo.

I přes nepřízeň počasí se program uskutečnil a dovolil nám přiblížit široké veřejnosti problematiku úbytku divokých zvířat ve volné přírodě.

Všem moc děkujeme za účast.