Shina

Malý zázrak, který se stal před čtyřmi roky.


Shina
18.1.2021 1711x Narozeniny

Shina

Na den, kdy se toto lvíče narodilo, nezapomene nikdo z nás. V roce 2017 sužoval Českou republiku silný mráz, který trval téměř tři týdny a teploty se pohybovali okolo - 20°C.

Porody její matky Niny se nikdy neobešly bez komplikací. Mládě, které našli ošetřovatelé brzo ráno ve výběhu nemělo moc šancí na přežití. Přesto jsme učinili potřebné kroky k jeho záchraně. Po několika hodinách nám dalo najevo, že se bude prát o život jako lev. A to doslova.

Po odchovech čtyřiceti mláďat jsme nedoufali v zázrak a nálada  mezi ošetřovateli byla spíše pesimistická. Mláďata, která jsou vystavena podchlazení se sice dokáží vrátit na běžnou tělesnou teplotu, ale většinou dojde k rychlému selhání vnitřních orgánů a již není zvířeti pomoci.

Shina byla od začátku jiná. Velmi života chtivá, aktivní a dravá. Již po několika hodinách přijímala náhradní mléko a přibírala na váze.

Vyrostla z ní silná krásná lvice, která se stala součástí lví smečky. Svou velikostí nemůže konkurovat lvům jihoafrickým, ale svou povahou vůdkyně se stala dominantní samicí, která si nedá nic líbit. Krásu a hravost zdědila po matce a po svém dědovi Kristiánovi vůdčí povahu.

Přejeme jí, aby další život prožila stejně tak šťastně jako doposud. 

Život v zoo přináší mnoho krásných dní, nevyzpytatelných situací a když se povede zázrak je důvod proč jít dál.

 

 

 

 


Ilustrační fotografie k článku První mládě roku 2017

První mládě roku 2017

Mládě lva pustinného přišlo na svět v lednu.

Ilustrační fotografie k článku Křest lvíčete

Křest lvíčete

V první březnovou sobotu (4.3.2017) jsme společně s hercem panem Ondřejem Veselým pokřtili lvíče Shinu. Krásné počasí, sympatický kmotr, fascinující lvíče a příjemní návštěvníci, to vše vytvořilo krásnou atmosféru, kterou si všichni užili.

Ilustrační fotografie k článku Mláďata roku 2017

Mláďata roku 2017

V tomto roce oslavila zoologická zahrada významné jubileum 10 let existence. Byl to rok plný nečekaných událostí a nezačal úplně podle našich představ a plánů. Postupně se vše otočilo k dobrému a zvířata se začala odvděčovat krásnými přírůstky. Rozmnožující se zvíře ...

Ilustrační fotografie k článku Odešla lvice Nina

Odešla lvice Nina

Život v zoo nepřináší jenom hezké chvilky. Bohužel přichází dny, které jsou těžké a plné nechtěných rozhodnutí. Mezi takové dny se zařadil 24. únor 2022.

Ilustrační fotografie k článku Shina

Shina

Malý zázrak, který se stal před čtyřmi roky.