Ples pro Vratislava

První březnovou sobotu se uskutečnil benefiční ples pro lva Vratislava.


10.3.2023 1073x Běžný den

Ples pro lva Vratislava

Hnutí Zlatý špendlík je od prosince 2022 patronem posledního lvíčete narozeného v Zoologické zahradě Dvorec. Mladý lev je nositelem jména Vratislav, kterým ho zhruba před rokem pokřtil skladatel, zpěvák a spoluzakladatel hnutí Daniel Landa.

Jako správný patron se o svého kmotřence stará a přispívá na jeho život. Stejně tak se zajímají všichni členi hnutí a podporu mu vyjádřili na plese pro Vratislava. Ples se uskutečnil 4.března v Hrdějovicích u Českých Budějovic.

 

 

Ples pro Vratislava

Šek ve výši 10 000 Kč, který osobně převzal ředitel Viktor Ambrož, je velmi významnou částkou pro chov této šelmy.

Vratislav je již třetí generací lvů pustinných chovaných v Zoo Dvorec. Otcem Vratislava byl Ugas, který byl potomkem lva Kristiána. Pro pokračování chovu této majestátní šelmy je poslední mládě geneticky zajímavé. V blízké době se k němu připojí dvě mladé samice.

 


Ilustrační fotografie k článku První mládě roku 2017

První mládě roku 2017

Mládě lva pustinného přišlo na svět v lednu.

Ilustrační fotografie k článku Křest lvíčete

Křest lvíčete

V první březnovou sobotu (4.3.2017) jsme společně s hercem panem Ondřejem Veselým pokřtili lvíče Shinu. Krásné počasí, sympatický kmotr, fascinující lvíče a příjemní návštěvníci, to vše vytvořilo krásnou atmosféru, kterou si všichni užili.

Ilustrační fotografie k článku Mláďata roku 2017

Mláďata roku 2017

V tomto roce oslavila zoologická zahrada významné jubileum 10 let existence. Byl to rok plný nečekaných událostí a nezačal úplně podle našich představ a plánů. Postupně se vše otočilo k dobrému a zvířata se začala odvděčovat krásnými přírůstky. Rozmnožující se zvíře ...

Ilustrační fotografie k článku Odešla lvice Nina

Odešla lvice Nina

Život v zoo nepřináší jenom hezké chvilky. Bohužel přichází dny, které jsou těžké a plné nechtěných rozhodnutí. Mezi takové dny se zařadil 24. únor 2022.

Ilustrační fotografie k článku Shina

Shina

Malý zázrak, který se stal před čtyřmi roky.