Odjezd lvů do Mexika

Mesfin a Shina budou žít na americkém kontinentu.


Odjezd lvů do Mexika
12.1.2022 2655x Příběhy zvířátek

Po téměř jedenácti měsících vyjednávání a náročných přípravách    se v úterý 11. ledna vydali dva naši odchovaní jedinci lvů na dlouhou cestu k novému domovu.

Mesfin, samec lva jihoafrického (Panthera leo krugeri), narozený 4. 5. 2017. Pochází z úspěšného přirozeného odchovu paterčat. Velmi mohutný, zdravý a silný lev již dávno přerostl svého otce Agiho a byl v zoo vyhledávaným lvem s mohutným hlasem. 

Shina, samice lva pustinného (Panthera leo), narozena 19.1.2017. Jejím otcem je také náš odchovanec Ugas a matka Nina. Shina musela být od narození velká bojovnice a stala se z ní silná, dominantní lvice. Ve skupině si i přes podstatně menší postavu vybojovala vedoucí pozici.

Zvířata byla bezpečně naložena do transportních beden a mohla se vydat na cestu dlouhou 11 200 km směrem letiště Amsterdam a dál leteckou dopravou do Mexika.

Zde je netrpělivě očekává tým ošetřovatelů a veterinářů z přírodního parku Santuaai. 

Ačkoliv byli oba našimi velkými oblíbenci a návštěvníky obdivovaní, muselo dojít k nelehkému rozhodnutí a lvům najít nový domov. Pro zachování čistoty krve ve skupině se toto rozhodnutí jevilo jako nejvhodnější. 

Pro všechny to byla obrovská zkušenost v přípravě zvířat na náročný transport, po administrativní stránce i logistice.

Přejeme lvům dlouhý a spokojený život v novém prostředí, přátelské ošetřovatele a podaří-li se i lvíčata.

Jak dopadl transport a jak se lvům daří v mexickém parku vás budeme informovat příště.