Naučte se třídit odpady se zvířaty

Jaký názor na třídění mají naše zvířata? To budete koukat jak se s touto výzvou poprala.


Naučte se třídit odpady se zvířaty
20.12.2020 1300x Běžný den

Třídíme odpady se zvířaty

Naučte se třídit odpady se zvířaty

U nás v zoo došlo mezi zvířaty k vyčerpávající diskuzi, kdo bude mít na starosti dohlížení na třídění odpadků, které zde zanechají návštěvníci.

Diskuze byla dlouhá a náročná. Každý měl svůj názor na udržování čistoty areálu. Paviáni vřískali, že oni jsou ti praví, tygři se raději nehlásili vůbec, buvoli dělali, že se jich to netýká, surikaty, že dokážou vše vyčmuchat a papoušci měli plno řečí, že je to stejně zbytečné. Názory ostatních ani nemůžeme publikovat.

Závěrem debaty bylo společné hlasování, které rozhodlo o rozdělení úkolů. Protože s narůstající návštěvností je odpadu stále více a jeden by to sám nezvládl, byli vybráni tři zástupci.

  1. Lev Ugas, hlavní kápo celé zvířecí bandy je zde nejdéle a už něco zažil a taky je to trochu lenoch, si vzal na starost nejméně složité třídění papíru.
  2. Hroch Buborék, protože vyprodukuje sám hooodně odpadu, dostal na starost objemný plastový odpad. Uvědomuje si důležitost udržitelnosti přírody a přistupuje k ní velmi zodpovědně.
  3. Šimpanz Bongo, je dost velký perfekcionalista a bude dohlížet na odpad kovový. Na ten u nás v zoo doposud nebyla přistavena nádoba. Kovové odpady se u nás začaly více objevovat v poslení sezóně a bylo potřeba s tím něco udělat. Má naši důvěru, že při kontrole plnění bude nekompromisní.

Vezmeš si příklad z našich zvířat a budeš také tak dodržovat třídění odpadu pro zachování přírody pro další generace?

Kdyby jsi si nevěděl rady můžeš si vše přečíst na super informační ceduli, která je u vjezdu na parkoviště, hned vedle popelnic a kontejnerů. Nemáš to daleko, tak si to pořádně vše přečti. A hlavně se těmi pravidly řiď v zoo mimo ni.

Informační kampaň vznikla ve spolupráci s autorizovanou společností EKO-KOM a www.jihocesktrideni.cz.