Krize v zoo

Dnes snad jen pár řádek o dění v uzavřené zoo. V historii vzniku zoologické zahrady Dvorec jsme prošli mnoha úskalími a museli jsme překonat nespočet překážet.


Krize v zoo
Ambrožová Jana 25.3.2020 3414x Běžný den

Zavzpomínáme-li do minulosti nezapomeneme na nesčetná udání, otrávená zvířata a nekonečné řešení administrativních nároků. Při všem tom shonu a rychlosti jakým se celý areál měnil, jsme tak nějak nestihli vnímat, jak rychle nám vyrostly naše vlastní děti.

Vždy za námi stáli kamarádi, přátelé a mnohdy i zcela cizí lidé. S jejich pomocí jsme přežili také největší ránu, kterou byl devastující požár hlavní budovy. Nikdy jsme však nebyli nuceni zoo úplně zavřít a řešit tak existenční přežití. Heslo, které nás drží v nejkrizovějších situacích a kdy už máme pocit, že nejde jít dál je „Co tě nezabije, to tě posílí“. A nyní, když přišla nejistota spojená s novou naprosto neznámou a neosahanou krizí si toto opakujeme více než častěji.

V posledních několika letech jsme zaregistrovali mezi lidmi jistou negativitu a zlobu, která se s příchodem virového nebezpečí začala měnit v solidaritu a pochopení.

Je až neuvěřitelné, když přijde něco tak nepředstavitelného jako je tato celosvětová pandemie, že se opět lidi stmelí dohromady. Ukázalo se, jak se lidé umí spojit, podporovat a udržet si pozitivní myšlení.

Ekonomická krize postihne nás všechny a nemine ani zoologické zahrady, které jsou stejně jako my závislé hlavně na turistickém ruchu. Čeká nás další výzva jak udržet chod v zoo, aby nedošlo k poškození zdraví zvířat a udrželi jsme kvalifikovaný personál.

Dělejme společně vše proto, aby byl COVID– 19 už jen špatnou vzpomínkou.                                              

Hodně sil Vám přeje tým zaměstnanců ZOO Dvorec.