Jasiri odcestoval do nového domova

Lvíče, které se narodilo v dvorecké zoo bude žít ve společnosti jiného lva.


Jasiri odcestoval do nového domova
18.1.2021 1283x Příběhy zvířátek

Jasiri odcestoval do nového domova

Jistě si vzpomínáte na křest třech bílých lvíčat narozených v květnu 2018. Kmotrem jednoho ze lvíčat se stal starosta města Borovany pan Petr Jenkner. Lvíče bylo pokřtěno krásným jménem, které v překladu znamená Statečný. A Jasiri opravdu statečný byl. Po narození to nevypadalo s trojčaty moc slibně. O jejich život jsme bojovali jako lvi a sama lvíčata byla velmi života chtivá.

Nyní kdy začal Jasiri dospívat a mohlo by tak dojít ke konkurenčnímu obhajování území s jeho o rok starším bratrem se naskytla příležitost na nový domov. Po několika jednáních bylo vše domluveno a lev byl 13. ledna připraven k transportu. Nejednalo se o dlouhou cestu, protože jeho nový domov se nachází ve středních Čechách. V Zoologické zahradě Chleby na něho čekal lev podobného věku, ale jiného poddruhu. V této zoo chovají lva berberského, který se narodil v západních Čechách (ZOO Plzeň). Lvi jsou jedinou velkou kočkovitou šelmou, která žije ve společenství. A tak, aby nebyl zdejší lev sám, bude mu Jasiri dělat společnost. Jeho bílá barva bude velice dobře kontrastovat s barvou lva berberského, který je přirozeně hnědý s tmavou hřívou.

Jasiri byl doposud chován se svou sestrou Furahou v přítomnosti jejich starších sourozenců. Nyní, když Jasiri odešel za novým životem bude Furaha postupně začleňována do lví smečky. Věříme, že i Furaha obhájí své jméno, které znamená štěstí a své postavení ve skupině zdárně obhájí.

Jasirimu přejeme hodně sil v novém domově a věříme, že při seznamování s novým prostředím, ošetřovateli a druhým samcem bude statečný.