Jak se slavily Velikonoční svátky v Zoo Dvorec

Tyto krásné jarní svátky přinesly do naší zoo další hezké chvíle, které jsme si všichni společně užili.


Jak se slavily Velikonoční svátky v Zoo Dvorec
19.4.2022 516x Akce

Především to byla výzdoba, kterou vytvořily v rámci soutěže děti z mateřských školek. Výzdoba byla veselá a nápaditá. Návštěvníci mohli dát svůj hlas nejpovedenější výzdobě i tady v zoo, nejenom prostřednictvím facebooku.

Ovšem nezůstali jsme jen u výzdoby. Pro děti, ale i dospělé byly připraveny dílničky, kde si mohli namalovat vajíčka v netradičním stylu. Vajíčka jsme malovali jako tygra nebo zebru či levharta a dětem se to líbilo. Přišli však ještě s vlastními nápady a tak vajíčka vylepšili o nová zvířátka. A tak se nám z bílého vajíčka vyloupl dikobraz, lev, želva i beruška. Na vymalování byly ještě připraveni zajíčci, mrkvičky a kytičky ze sádry. Kdo nechtěl tvořit štětcem, mohl vymalovat velikonoční obrázky na papíře pastelkami.

Velikonoční atmosféru doplňoval obrázkový kvíz rozvěšený po zoo. Děti si tak mohly procvičit své bystré hlavičky zábavnou formou. Tato akce se uskutečnila na Velký pátek a Bílou sobotu. V pátek bylo počasí nádherné a tak vše probíhalo s veselou náladou. Bohužel v sobotu se počasí obrátilo naruby, byla zima, sluníčko bylo schované. I přes toto nevlídné počasí návštěvníci přicházeli a zájem o malování byl. Hřálo nás to u srdce, že se návštěvníci nenechali tímto počasím odradit a naše příprava tak nepřišla vniveč, naopak kouzlila na dětských tvářích úsměv.

Všechno co děti vytvořily si mohly odnést domů. Velký dík také patří mé kolegyni, která mi pomáhala tuto akci připravovat a organizovat.

Bc. Kateřina Šachlová