Den Země

Svátek planety Země připadl na sobotu 22. dubna a přilákal do zoo rekordní počet návštěvníků.


Den Země
24.4.2023 473x Akce

Den Země

O tom, že osud naší planety není lidstvu lhostejný jsme měli možnost se přesvědčit při oslavách Mezinárodního dne Země, které se konaly 22. dubna.

Program, který se podařilo připravit přivedl do zoo mnoho návštěvníků, kteří se zapojili do připravených aktivit. Od začátku roku se zároveň jednalo o zatím o nejvyšší návštěvnost. Po dlouhém děštivém období se rtuť teploměru vyšplhala na 22°C a tak si sluníčka užívali nejenom návštěvníci, ale také zvířata.

Den Země

Velký zájem byl o eko stánek společnosti EKOLAMP, kde děti soutěžily v chytání plechovek a za svou snahu obdržely krásnou odměnu. 

Stejně velké nadšení projevily děti u stanoviště VZKAZ ZEMI. Malování a zapojení do hledání indicií se zúčastňovaly celé rodiny. Některé děti vzkázaly planetě dlouhou výdrž, hodně sluníčka, více stromů, poděkování za to, že na ní můžeme žít, za vodu a aby byla stále tak krásná, čistá a uklizená. Velmi originální vzkaz ..aby nám nespadla a aby nám stále rostla., ale také omluvy za chování lidí. Všechny tyto vzkazy jsou závazkem nás lidí vůči planětě, které je nyní potřeba předat Zemi.

Malí zahradníci si vyzkoušeli práci s hlínou v ZAHRADNICKÉM KOUTKU a odnesli si domu sazenky, o které budou pečovat v rodinném kruhu.

Nesměl chybět eko koutek TŘÍDĚNÍ ODPADU. Zde bylo možné vyzkoušet své znalosti v třídění odpadu a případně se naučit kam který druh odpadu uložit.

Zapojením fantazie vzniklo několik nápisů ZEMĚ. Z přírodních materiálů - kameny, šišky, větvičky, kůra, písek nám návštěvníci společnými silami vytvořili originální nápisy ZEMĚ.

Fotoreport z akce najdete zde: