Den pro tygry

Narozeniny tygra Dolara a světový den největších kočkovitých šelem


Den pro tygry
25.7.2021 1641x AkceNarozeniny

Den pro tygry

Poslední červencová neděle se nesla v duchu velké kočkovité šelmy. Mezinárodní den tygrů si připomínají chovatelé a zoologové po celém světě. 

Tygři bez rozdílu patří mezi nejohroženejší zvířata světa. Jsou loveni pro krásnou kůži a hlavně pro tzv. "čínskou medicínu". To vše způsobilo, že počty této šelmy ve volné přírodě rapidně klesají. O to více je potřeba hledat způsob ochrany a neustále připomínat všem generacím čím jsou tygři prospěšní a proč jejich krásu zachovat pro budoucí populaci.
V ZOO Dvorec chováme dva poddruhy tygra. Jedním z nich je tygr ussurijský. Vůbec největší poddruh tygra. V lidské péči se tato zvířata dožívají vyššího věku než v zajetí. Tygr Dolar v ZOO Dvorec oslavil již 20. narozeniny a můžeme tento věk označit za rekordní. 
I přes velké teplo, které ze své podstaty nevyhledává, se přišel na gratulanty podívat. Stejně tak se vrátil na komentované krmení.
 
Sousedící bílí indičtí tygři Nena a Nanu, kteří jsou o poznání mladší, se chopili nových míčů, se kterými velmi rychle pořádně zacvičili.
 
Krásný sluníčkový den si užívali tygři, děti i rodiče.