Co s odpadem na výletě do přírody

Tak je nazván nový naučný infobanner instalovaný v areálu zoo. Smyslem vytvoření nového vzdělávacího produktu je upozornit na stále rozšířený a zažitý nešvar - odhazování odpadků v přírodě.


Co s odpadem na výletě do přírody
7.12.2020 1069x Běžný den

Co s odpadem po návštěvě přírody?

Přizpůsobování se vládním opatřením nás vede ke stále častějšímu navštěvování volné přírody. Vydáváme se do lesa, luk a hájí, naše kroky vedou stále častěji k vodním tokům i do hor. 

Jelikož na těchto cestách nemůžeme potkat občerstvovací zařízení vybavujeme své batohy důkladnou svačinou. Moderní svět nám umožňuje vzít si balenou vodu a pořádný kus jídla ve skvěle zabalených plastových obalech a to i přes to, že už je možné používat obaly, které jsou vyrobeny pro opakované použití.

Stále po sobě zanecháváme stopu v podobě igelitových sáčků, plastových lahví, vlhčených ubrousků a nedopalků a dalšího nepořádku.

Vstupujeme-li na území, které nám lidem nepatří a ve kterém po staletí žijí rostliny a zvířata v pokojné harmonii, je od nás velmi nezodpovědné zanechat po sobě stopu tak viditelnou a těžko "stravitelnou".

Naše počínání není ani výchovné pro mladší generace a mnohdy jsme my dospělí ostudou pro naše děti.

Chceme-li zanechat planetu Zemi dýchat můžeme ji alespoň tímto ulevit. V současné době kdy dochází k opětovnému navýšení spotřeby plastových výrobků (ochranných pomůcek,roušek,..) bychom si měli uvědomovat, náš pobyt zde je pouze dočasný a neměl by být bezohledný.

Děkujeme, že dodržujete pravidlo Co si do přírody přinesu, to si také odnesu.

Vytvořeno ve spolupráci s Ekolamp s.r.o. a EKO-SIGNET spol. s.r.o.