13. výročí zoo a Mezinárodní den lvů

Velká oslava založení zoo je každoročně spojena se světovým dnem lvů. Erbovní zvíře a vlajková loď jsou od samého počátku zoo vzájemně propojeny pomyslnou pupeční šňůrou. Jeden bez druhého nemohou prosperovat.


10.8.2020 1597x Akce

13. výročí zoo a Mezinárodní den lvů

Historie soukromého chovu zvířat se začala psát před mnoha lety. V roce 2007 se chov přehoupl do provozu, které bylo možno navštívit. S návštěvnickou podporou a entuziasmem majitelů a jejich velkých příznivců se začala rodit zoologická zahrada ve Dvorci.

Každý rok si počátkem srpna připomínáme výročí založení zoo. Nezapomínáme na zvíře, které je neodmyslitelnou součástí této zoo. Srdeční záležitostí byli, jsou a budou lvi, kteří nás nepřestávají fascinovat a kterým vděčíme za mnohé.

9.8. 2020 se oslava od rána až do večera nesla v africkém duchu. Skupina Uganda Dancers Band složená z rodilých afričanek a jejich českých partnerů a kolegů předvedla neskutečnou show. Ukázka etnických tanců, zpěvu a umění doprovázená bubnováním přilákala návštěvníky všech věkových kategorií.

Nově jsme se připojili k podpoře projektu Mountain Gorilla Coffe.  Návštěvníci měli možnost ochutnat a zakoupit kávu pěstovanou v Ugandě a podpořit tím ochranu gorily horské.

Lvi ke svému svátku dostali hovězí čtvrtě ukryté do kartonových beden. Hledání potravy jim nedělalo žádnou potíž.

Mysleli jsme také na děti, které si vyzkoušely hledání odpovědí na otázky rozmístěné po areálu. Každý malý návštěvník obdržel odměnu. Malování na obličej a malování obrázků se dočkalo také velké odezvy.

V nové expozici se usídlili fenci ušatí a stali se tak dalším vystavovaným druhem.

Děkujeme skupině Uganda Dancers Band, moderátorovi, zaměstnancům a návštěvníkům za příjemný den.

Těšíme se na další rok, ale do té doby nás čeká mnoho práce, abychom mohli mít důvod k oslavám.