Hroší narozeniny.

Hroší narozeniny.

V sobotu 7.7.2018 se slavily narozeniny. Hroch obojživelný jménem Buborék dostal dort a mnoho přání.


Ambrožová Jana 8.7.2018 4736x Narozeniny

Nejednalo se o žádné nevýznamné jubileum, ale o prvních deset let života tohoto tlustokožce.

Deset let není v případě hrochů žádný vysoký věk, spíše je to věk stále dětský. Buborék nám svoje dětství dokazuje velmi často svou hravostí a skotačením. Lumpárny mu koukají z očí.

A jak se vlastně dostal do zoo Dvorec?

Narodil se řed deseti lety v maďarské zoo Pécs a odtud se jako velmi malé mládě dostal do zoo Magán. Zde o něho bylo pečováno s velkou láskou, ale osud nepřízeň osudu způsobila nutné změny. Celá zoo musela být ve velmi krátké době přetěhována a nebyl čas na zajištění odpovídajícího zázemí. Naše zoo byla poslední záchranou před nejistým osudem.

V březnu 2015 byl složitým a náročným transportem převezen na jih Čech a stal se tak jediným hrochem v tomto kraji. Okamžitě si získal řadu příznivců, obdivovatelů a fanoušků. V Maďarsku mu byl založen vlastní facebooový profil Buborék club.

Za tři roky života v naší zoo řádně přibral. Jeho denní dávka potravy se přiblížila 50 kg a je rozložna do čtyř krmných dávek. Snídaně v 7:30 se skládá z pečiva a okopanin, k obědu to jsou granule pro hrochy, svačina v 16:00 v podobě ovoce a zeleniny a k večeři velká kopice kvalitního sena.

Každý den probíhá v 16:00 komentované krmení během kterého se návštěvníci seznamují se složitým životem hrochů a mají možnost se na řadu informací zeptat.

Často se také návštěvník setká s hroším pozdravem.


Podobné články