Hellboy a Oliver mají narozeniny

Bratři, kteří se narodili v odstupu třech let téměř ve stejný den. Narozeniny slavili 8. 2. 2019. Hellboy oslavil 4 roky a Oliver 1 rok.


Hellboy a Oliver mají narozeniny
Ambrožová Jana 8.2.2019 4441x NarozeninyPříběhy zvířátek

K narozeninám patří dárky a tak kluci také obdrželi dárek. Jsou to ještě "děti" a ty si rády hrají. Proto jsme do výběhu umístili míč - bójku, se kterým se budou postupně seznamovat a snad i hrát.

Nezapomněli jsme ani na ovocný salát z exotického ovoce (mango, pomelo, banány, mandarinky, ..) a zeleniny. Vše velmi zdravé a gibony milované.

Giboni jsou primáti, kteří v přirozeném prostředí jihovýchodní Asie rodí vždy jedno mládě. Pečují o ně oba rodiče a další mládě přichází na svět po 4  až 5 letech. Starší mláďata jsou pak ze skupiny vyhnána.

Náš chovný pár Junior a Peggy si nastavil proces rodinného života zcela jinak. Naprosto tím vyvrací všechny nabité zkušenosti chovatelů.

Jejich první mládě se narodilo 8.2. 2015. Sameček byl pojmenován Hellboy. Už to byl pro náš chov velký úspěch. Následující rok 2.3. přišla na svět samička Mia. S velkými obavami o život matky a její kondici jsme sestavili novou krmnou dávku pro celou skupinu. 

Na konci roku 2017 už jsme si byli jisti, že je Peggy opět březí. Tentokrát jsme se obávali o něco víc, protože bylo patrné, že se nebude jednat pouze o jedno mládě.

7.2.2018 samice porodila dvojčata. Jedno bylo života schopné a druhé se pravděpodobně nadechlo plodové vody. Příroda dala šanci na přežití jednomu mláděti, tak jak by to mělo být přirozené. Péče o obě narozená mláďata a ještě péče o starší Miu by mohlo samici naprosto vyčerpat.

Přežil sameček, kterému vybírali jméno návštěvníci prostřednictvím fb. Nosí jméno Oliver.

Všichni se mají velmi dobře, jsou zdraví a hraví.

V brzké době nás opustí nejstarší Hellboy. V jiné zoo bude mít velký úkol, založit novou rodinu.


Ilustrační fotografie k článku Prvním mládětem roku je gibon.

Prvním mládětem roku je gibon.

Skupinka gibonů čítala před dvěma roky čtyři členy. Velkou radost nám nadělila samice do třetice, 7.února porodila dvojčata. Jedná se o světový úspěch.

Ilustrační fotografie k článku Gibon lar, též gibon běloruký

Gibon lar, též gibon běloruký

je pravděpodobně nejznámějším druhem gibona a tudíž i celé čeledi gibonovití. Gibon lar je stejně jako jiní giboni, vysoce specializovaný na život v korunách stromů.

Ilustrační fotografie k článku Hellboy a Oliver mají narozeniny

Hellboy a Oliver mají narozeniny

Bratři, kteří se narodili v odstupu třech let téměř ve stejný den. Narozeniny slavili 8. 2. 2019. Hellboy oslavil 4 roky a Oliver 1 rok.

Ilustrační fotografie k článku Gibon jako dáreček

Gibon jako dáreček

Největším oceněním práce ošetřovatelů je zdravé, prosperující a rozmnožující se zvíře. Dárek, který obdrželi jen pár dní před Štědrým dnem, je mládě gibona lara.

Ilustrační fotografie k článku Ještě neoslavila první rok a už má dalšího sourozence

Ještě neoslavila první rok a už má dalšího sourozence

Malá samička gibona lara Megi přišla na svět přesně před rokem. Neuplynul ani jeden rok a rodiče jí pořídili dalšího sourozence. Vánoce tak oslaví jako pětičlenná rodina.